ÚvodPoznávání lázeňského kouzla Luhačovic

Poznávání lázeňského kouzla Luhačovic

Zpět26.7.2024
Vstupte s námi do světa klidu a léčivého odpočinku, do světa Luhačovic – místa, kde se dějiny setkávají s přírodou a každý návštěvník nachází svůj vlastní poklad. Připravte se na dobrodružství, které nejen osvěží vaše smysly, ale i oživí vaši duši. Jsme připraveni vydat se na cestu, která nás provede skrytými kouty tohoto lázeňského ráje. Přidejte se k nám a společně objevme kouzlo Luhačovic.

Nad ránem jsme dorazili do lázeňského areálu v Luhačovicích. Ranní slunce vstupovalo do pokojů lázeňského hotelu a my jsme byli připraveni vydat se na výpravu tímhle kouzelným místem.

První zastávkou byla kolonáda a Jurkovičův dům, místo, kde se spoje nádherná historická architektura s moderním stylem lázeňské kolonády. Zde naše první kroky vedly k jednomu z nejznámějších pramenů v České republice, k Vincentce. V obří nádherné hale jsme ochutnali tento pramen jak v studené variantě, tak v teplé. Pokračovali jsme dál po kolonádě, zde nás svedla vůně zákusků a kávy k návštěvě kavárny. Člověk by v kavárně na kolonádě vysedával klidně celý den, ale byl před námi celý den, tak jsme se vydali na cestu k dalším pramenům jako jsou Ottovka, Dr. Šťastného a Nový Jubilejní.

Po opuštění lázeňského areálu jsme zamířili do Muzea Luhačovického Zálesí, kde jsme se ponořili do historie tohoto malebného regionu. Každá expozice vyprávěla svůj příběh, od prvních osadníků až po současnou éru lázeňství.

Naše další kroky směřovali k Luhačovickému zámku, který nás zaujal svou hezkou architekturou, ale zklamal nízkou údržbou areálu, který byl zarostlý a neupravený.

Poté jsme zamířili k nedalekému Kostelu Svaté rodiny, kde jsme se ponořili do atmosféry klidu a duchovního spojení. Při vstupu nám byla n

abídnuta bezplatná prohlídka, kterou jsme nemohli odmítnout. Po prohlídce jsme usedli na lavičku u kostela, kde vyvěrá pramen sv. Josefa.

Sluníčko nám v tento krásný den dopřávalo pořádnou dávku vitamínu D, proto jsme se rozhodli navštívit nedalekou Luhačovickou přehradu. Zde jsme si vypůjčili šlapadla. Klidná hladina nádrže a okolní zeleň nás obklopovaly, zatímco jsme si užívali odpočinku na vodě. Po návratu k břehu nastal čas oběda, výběr padl na nejbližší restauraci v okolí. Vydatný oběd byl za námi a nastal čas na poslední rekreační aktivitu. Rozhodli jsme se pro procházku okolo přehrady. Přehrada nabízí po celé své délce mnoho různých aktivit, ať už to je již zmíněná půjčovna lodiček a šlapadel, nebo lanové centrum a půjčovna koloběžek.

Pomalu ale jistě jsme se blížili zpět k autu, a tak končilo naše dobrodružství v Luhačovicích, místě, kde se čas zpomaluje a duše nachází svůj klid.

Děkujeme, že jste se s námi podíleli na této cestě a doufáme, že jsme vás inspirovali k objevování nových míst a prožívání nezapomenutelných zážitků.